top of page


Iedere maandagmiddag geef ik schilderles in sociaal cultureel centrum "de Brinkhoeve" in Poortugaal.
Beginners en gevorderden werken ieder met hun favoriete materiaal van 13.30 tot 16.30. Er is momenteel geen plek meer, maar mocht je interesse hebben kun je altijd contact opnemen, zodat we naar een andere mogelijkheid kunnen zoeken.

Je kunt in het atelier terecht voor de onderstaande activiteiten op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag, 2 ½ uur met minimaal 2 en maximaal 4 mensen, zodat er voldoende ruimte en tijd voor iedereen is. Alle materialen zijn inbegrepen, net als koffie, thee en water en na afloop betaal je 35 Euro. 

 

Kom je met een groep(je) of met kinderen? Neem dan contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een programma op maat, borrel en/of lunch, een mini expositie, aanschuiftafel met een thema of...

Collage

 Een collage is een kunstvorm die gebruik maakt van beelden en woorden (van anderen) voor het creëren van je eigen, nieuwe compositie. Zonder te tekenen maak je mooie beelden en vertel je verhalen met papier en eventueel acrylverf.

Je kunt scheuren of knippen, zichtbaar of onzichtbaar plakken, beschilderd papier, tijdschriften of materialen gebruiken,  “alles kan en mag”.

 Na binnenkomst staan we kort stil bij een aantal voorbeelden van collage-kunstenaars en daarna ga je aan de slag onder mijn begeleiding. Je werkt op een vel papier van 300 gram, wat een goede drager is voor collages. Natuurlijk staan we na afloop stil bij de resultaten!

Linosnede

Linosnede is een hoogdruktechniek, waarbij je de uitgesneden vorm in het linoleum met een rubberen rol van inkt voorziet en deze vervolgens afdrukt door hem onder de pers te leggen. De afbeelding komt dan in spiegelbeeld op je papier en de gedeeltes die je hebt weggehaald met de guts blijven wit. Je kunt de vorm telkens opnieuw gebruiken en een oplage drukken.

 Met linosnedes kun je op heel veel verschillende en experimentele manieren aan de slag. Daar zal ik zeker aandacht aan besteden en je hopelijk uitdagen om deze kennismaking met de basis met elkaar te vervolgen!

Gemengde technieken

 We maken een (k)oester, waarin je zelf meegebrachte waardevolle herinneringen voor altijd kunt bewaren, een plek geven en beschermen. Dus neem (een kopie!) van een voor jou belangrijke brief, tekst, kindertekening of foto mee. Je bepaalt natuurlijk zelf het kleurenpalet, zodat je met een heel persoonlijk werk naar huis gaat.   

Schilderen

Altijd al eens willen proberen? Een wit doek voor je, palet vol verf, kwast in je hand en dan…

Schilderen is een ambacht en dat kun je leren! Samen kijken we hoe je dat ambacht kunt toepassen zonder dat het mooi, perfect of “af” hoeft te zijn. Laat je verrassen en verleiden door je eigen creativiteit, kijk naar de perfectie van de imperfectie, zonder (voor)oordeel en ga met nieuwe inzichten naar huis.

 Heb je de magie van schilderen al ontdekt en heb je behoefte aan gezelschap en begeleiding daarbij? Ook dan kun je aanschuiven!

bottom of page